Netherlands
nl

Is een cochleair implantaat de juiste oplossing voor u?

Wanneer u ondanks het gebruik van hoortoestellen veel moeite heeft om goed te horen in rustige situaties, om redelijk te horen in rumoerige omgevingen, om te telefoneren met uw naasten, naar uw favoriete muziek te luisteren of om uw talenten in te zetten op uw werk, dan hoort u waarschijnlijk niet zo goed als u zou willen met uw hoortoestel. Met het cochleaire implantaatsysteem van AB kunnen mensen met ernstig tot zeer ernstig gehoorverlies meer horen wanneer gewone hoortoestellen niet meer voldoen en genieten van een volledige hoorervaring, op elke leeftijd.

Een stap verder dan hoorstellen

Met cochleaire implantaten kunt u geluid weer in uw leven terug laten komen. Bij cochleaire implantaten wordt gebruik gemaakt van de meest geavanceerde technologie om geluid helderder te maken en het verstaan van spraak te verbeteren.

Voor veel mensen met ernstig tot zeer ernstig gehoorverlies bieden gewone hoortoestellen niet voldoende compensatie voor het onvermogen van het beschadigde oor om goed te kunnen horen. Cochleaire implantaten omzeilen het beschadigde gedeelte van het binnenoor en zenden direct duidelijke signalen naar de hersenen via de gehoorzenuw. Daardoor kunnen veel dragers van cochleaire implantaten spraak beter verstaan dan ernstige slechthorenden die gewone hoortoestellen gebruiken, zelfs in rumoerige omgevingen.

Laat uw gehoorverlies u niet in de weg staan om een waardevol leven te leiden met uw naasten. Vraag uw specialist naar de mogelijkheden van cochleaire implantaten.

 

Implantaten en hoortoestellen voor beter horen

Veel mensen hebben optimaal profijt van een cochleair implantaat in het ene oor en een hoortoestel in het andere — dit wordt ook wel bimodaal horen genoemd. Bij bimodaal horen worden beide technologieën ingezet voor het beste resultaat.

Bespreek met uw specialist of één van uw oren of beide meer profijt zouden hebben van een cochleair implantaat dan van een gewoon hoortoestel.

 

Geniet van geluid om u heen met bilateraal horen

Of u nu overweegt om voor de eerste keer cochleaire implantaten te nemen of al jaren een implantaat gebruikt, met bilaterale (tweezijdig) cochleaire implantaten kunt u geluiden met twee oren opvangen, zodat u beter hoort dan met slechts één implantaat.

Met twee cochleaire implantaten hoort u een voller geluid met meerdere dimensies en kunt u beter plaatsen waar geluid vandaan komt. Bovendien kunt u dan ook beter zachtere geluiden horen.1

U heeft de kans om meer van uw wereld mee te krijgen met twee oren in plaats van met één.

Het dagboek van Becky over bilateraal horen

“Nadat ik overgestapt was op bilateraal horen, kon ik ineens plaatsen waar geluid vandaan kwam. Ik ben nu niet meer bang om op straat te lopen, omdat ik auto's achter me kan horen aankomen. In rumoerige omgevingen en bij groepsbijeenkomsten kan ik alles volgen, en muziek klinkt gewoon beter.”

Becky Hague, kreeg een implantaat toen ze 51 was, bilateraal implantaat op 52-jarige leeftijd

 

Komt u in aanmerking voor cochleaire implantaten?

Vul onze vragenlijst over geschiktheid voor volwassenen in (kruis alle opties aan die van toepassing zijn):

  Ik heb moeite om gesprekken te volgen zonder liplezen
   
  Ik voel me afgesloten en beperkt vanwege mijn gehoorverlies, zowel op sociaal vlak als op mijn werk.
   
  Ik kan vrij goed horen in stille omgevingen, maar heb hier moeite mee in rumoerige omgevingen of wanneer ik met een groep mensen ben.
   
  Ik kan de meeste telefoongesprekken niet volgen, vooral wanneer ik de persoon die belt, niet ken.
 
Als u één of meerdere van de bovenstaande beweringen hebt geselecteerd, komt u mogelijk in aanmerking voor cochleair implantaten. 

Bedankt voor het invullen van de cochleaire implantaten kandidaat enquête!

De resultaten van uw enquête wijzen uit dat u mogelijk een kandidaat bent voor cochleaire implantaten. Vult u a.u.b. het onderstaande formulier in, zodat een AB-vertegenwoordiger contact met u kan opnemen en uw eventuele vragen kan beantwoorden.Wij kunnen u ook in contact brengen met CI-gebruikers die het proces zijn doorgegaan en exact weten wat u kunt verwachten.


AB hecht veel waarde aan uw privacy. We verkopen of dragen uw persoonsgegevens nooit over aan andere bedrijven voor marketingdoeleinden.

Wist u dat cochleaire implantaatsystemen...

  • Speciaal ontworpen zijn om u te helpen om beter te verstaan in rumoerige omgevingen.
  • Compatibel zijn met mobiele telefoons, mp3-spelers en andere audio-apparaten.
  • Gebruiksvriendelijk zijn…het gedoe met kleine batterijtjes is voorgoed voorbij.
  • Flexibel zijn vanwege verschillende draagopties die perfect bij uw levensstijl passen. Kies voor een lichtgewicht toestel aan het oor of een discrete optie die niet aan het oor hangt, maar een toestel dat op het lichaam gedragen wordt.
  • Milieuvriendelijk zijn dankzij oplaadbare batterijen die eenvoudig geplaatst kunnen worden en jaren meegaan.

Wij zijn er om u te helpen

De Bionic Ear Association (BEA) omvat professionals en een toegewijd team aan vrijwilligers die u en/of uw dierbaren kunnen voorzien  van informatie, educatie en ondersteuning tijdens het kiezen, krijgen en leven met cochleaire implantaten.


AB hecht veel waarde aan uw privacy. We verkopen of dragen uw persoonsgegevens nooit over aan andere bedrijven voor marketingdoeleinden.


References

1.

Dunn, C, et al. 2008. Comparison of Speech Recognition and Localization Performance in Bilateral and Unilateral Cochlear Implant Users Matched on Duration of Deafness at Age of Implantation. Ear and Hearing. 29 (3): 352–359

Contact met Advanced Bionics


AB neemt uw privay serieus. Wij zullen uw persoonlijke gegevens nooit verkopen of overdragen aan andere bedrijven voor marketingdoeleinden.

Customer Service

Telefoonnummer: +31 (0) 88 600 88 80

Bereikbaar maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren.