Dobrodošli

KOOL D.O.O

WEBSITE: kool.si
PHONE:  +38 6316 29 797
EMAIL:  olaf.kolar@yahoo.ca


O nas

Advanced Bionics (AB) je vodilni svetovni ponudnik rešitev za hudo in zelo hudo obliko izgube sluha. Pri AB že več kot 25 let odpravljamo omejitve za vse, ki bi sicer bili prikrajšani za svet zvokov. Razvijamo inovativne tehnološke rešitve, s katerimi želimo resnično spremeniti življenje prejemnikov polževih vsadkov – postavili smo merila za zmogljivost, življenje brez omejitev in slišnost. V vseh teh letih smo polževe vsadke vsadili v več kot 100.000 ušes v več kot 130 državah. Uspeh gradimo na razvoju zelo zmogljivih in vrhunskih izdelkov, za katerimi stoji ekipa izjemnih znanstvenikov, inženirjev, avdiologov in drugih strokovnjakov, ki si s celovitim pristopom in neomajnostjo prizadevajo za kakovost


Preberi več

V podjetju AB se uspeh začne z željo po obnovi sluha in uresničuje s svetovno ekipo, ki šteje več kot tisoč zaposlenih. Ponosni smo, da smo edini proizvajalec polževih vsadkov s sedežem v Združenih državah Amerike, in smo tudi ponosen član skupine Sonova, ki jo sestavljajo podjetja, ki se ukvarjajo s slušnimi aparati, polževimi vsadki, brezžično komunikacijo in klinično podporo. V sodelovanju s sestrskimi podjetji in svetovnim ponudnikom slušnih aparatov Phonak lahko ponujamo tehnološko še bolj dovršene slušne rešitve, saj jih integriramo s svetovno najnaprednejšimi in zanesljivimi električnimi slušnimi aparati. S skupnimi močmi si prizadevamo za svet, v katerem noben zvok ne ostane neslišen in lahko vsi živijo brez omejitev.Nekaj dejstev o podjetju in izdelkih

  • Več kot 100.000 vsadkov v več kot 130 državah
  • Več kot 500 prejemnikov
  • Več kot 100 partnerstev z univerzami in klinikami po svetu
  • Več kot 125 strokovno pregledanih publikacij v zadnjih petih letih
  • Prvi smo uvedli polžev vsadek za otroke
  •  Prvi smo uvedli govorne procesorje za polžev vsadek, ki lahko vzpostavijo povezavo s skoraj vsako napravo s tehnologijo Bluetooth
  • Prvi smo dokazali vrhunsko delovanje s samodejno funkcijo ClearVoice™, ki izboljša razumevanje govora v zahtevnih slušnih razmerah1, 2, 3, 4, 5, 6
  • Prvi smo uvedli govorni procesor, primeren za uporabo v vodi

Polžev vsadek HiRes Ultra 3D je bil leta 2019 nagrajen z nagrado MedTech Breakthrough Awards za najboljšo splošno medicinsko napravoKAJ JE POLŽEV VSADEK IN KAKO DELUJE?

Sistem polževega vsadka je sestavljen iz več tehnoloških delov in deluje kot obvod polža, ki sluh povrne tako, da zvok pošilja neposredno do slušnega živca. Prvi sklop je notranji del (vsadek in elektroda), ki je kirurško vsajen. Drugi sklop sestavljajo zunanji deli, ki se nosijo na uhlju in se pritrdijo na vsadek (oddajnik z magnetom in procesor).1

Mikrofon lovi zvočne valove.

2

Govorni procesor pretvori zvočne valove v digitalne signale.

3

Oddajnik z magnetom pošlje digitalne signale v sklop polževega vsadka in elektrode v notranje uho.

4

Sklop elektrode stimulira slušni živec.

5

Slušni živec pošlje impulze v možgane, ki jih prevedejo v glasove.Naši izdelki

V podjetju AB smo ponosni, da smo vodilni v razvoju zanesljivih, zelo kakovostnih in dovršenih slušnih rešitev, ki našim prejemnikom odpirajo vrata v svet zvokov. Raziskave vedno znova dokazujejo prednosti tehnologije AB pri razumevanju govora, razlikovanju glasov ter uživanju v glasbi in prepoznavanju te.7, 8, 9


Sky CI M

Prvi polžev vsadek na svetu, zasnovan posebej za otroke.

Otrokom želimo ponuditi vse. Otroci z rešitvijo Sky CI M slišijo, z njo rastejo in z lahkoto ostajajo povezani z okolico.

Naída CI M

Povežite se s trenutki, ki vas veselijo.

Popolnoma nov govorni procesor za polžev vsadek za odrasle temelji na znani slušni tehnologiji Marvel, ki omogoča neposredno povezavo s skoraj vsako napravo s tehnologijo Bluetooth. 

AIM

Kirurg ne more spremljati delovanja polža med vstavljanjem elektrode. Sistem AIM™ je pri tem lahko v pomoč, saj z vsadkom meri elektrokohleografijo (ECochG) zvočno izzvanega notranjega ušesa in slušnega živca. S sprotnim merjenjem med vstavljanjem elektrode kirurg pridobi pomembne podatke.

Polžev vsadek HiRes Ultra 3D

Polžev vsadek HiRes™ Ultra 3D ima edinstven ustroj z več magneti, ki zagotavlja poravnavo s tridimenzionalnim magnetnim poljem, zato za odrasle ali otroške prejemnike tega vsadka pri visokoločljivem slikanju z magnetno resonanco, denimo 3.0 Tesla, niso potrebne priprave, kirurški poseg ali povijanje glave.

Govorni procesor Chorus

Najnovejši govorni procesor Chorus™ prejemnikom polževega vsadka prve generacije ponuja nošenje ves dan z enim polnjenjem akumulatorske baterije, vodoodporno ohišje ter vdelano tehnologijo Roger™ za vrhunsko razumevanje govora v hrupnem okolju in na razdalji.

Popolna rešitev

Večina prejemnikov polževega vsadka ima samo en vsadek, čeprav je izguba sluha prisotna v obeh ušesih. Poslušanje z obema ušesoma ponuja boljše zaznavanje smeri zvoka, boljši sluh v hrupnem okolju, zmanjša zvočno utrujenost ter izboljša zadovoljstvo z izdelkom in kakovost življenja. Z rešitvami AB, razvitimi v sodelovanju s podjetjem Phonak, lahko slišite z obema ušesoma, da lahko resnično uživate v boljši povezanosti z okolico.
Serija Naida CI Q

Naída™ CI je majhen in lahek govorni procesor, ki se ponaša z edinstvenimi in prelomnimi funkcijami, da z lahkoto slišite bolje v vsakem okolju.

Družina vsadkov HiRes 90K

Dovršena oblikovna zasnova vseh polževih vsadkov družine HiRes 90K omogoča vrhunsko prilagajanje, uporabo tako rekoč brez omejitev in popolno nadgradljivost s prihodnjimi inovacijami brez posega.

VPRAŠAJTE NAS


Družbeni mediji


References

1.

Advanced Bionics. (2012) ClearVoice Clinical Results White Paper.

2.

Haumann S, Lenarz Th, Buchner A. Speech Perception with Cochlear Implants as Measured Using a Roving-Level Adaptive Test Method. ORL 2010; 72: 312-318. September 15, 2010. doi:10.1159/000318872

3.

Schramm D, Pickard E, Beauregard Y, Moran L. Evaluation of the ClearVoice Strategy in Children using HiResolution Fidelity 120 Sound Processing. Poster Presentation at the 11th International Conference on Cochlear Implants and Other Implantable Auditory Technologies, Stockholm, SE. June 30-July 3, 2010.

4.

Mathias, N. & Arnold, L. "Preliminary Results of the ClearVoice Evaluation in Adults," Advanced Bionics Europe, 2010.

5.

Alexandre GAULT(1), Drs Hans Mülder(2), Pr Paul J. GOVAERTS(3). (1) : Advanced Bionics AG – Switzerland ; (2) Phonak Communication AG – Switzerland ; (3) The Eargroup - Belgium. Dynamic FM and ClearVoice™ – Improving Speech discrimination  - Technical and clinical verifications
.

6.

Firszt JB, Koch DB, Downing M, Litvak L. (2007) Current steering creates additional pitch percepts in adult cochlear implant recipients. Otology and Neurotology, 28(5):629-636.

7.

Koch DB, Osberger MJ, Segel P, Kessler DK. (2004) HiResolution and conventional sound processing in the HiResolution Bionic Ear: using appropriate outcome measures to assess speech-recognition ability. Audiology and Neurotology, 9:214-223.

8.

Spahr A, Dorman MF, Loiselle LH. 2007. Performance of Patients Using Different Cochlear Implant Systems: Effects of Input Dynamic Range. Ear and Hearing. 28:260-275.

9.

Wolfe, J. et al. "Evaluation of Speech Recognition of Cochlear Implant Recipients Using Adaptive, Digital Remote Microphone Technology and a Speech Enhancement Sound Processing Algorithm."  Journal of the American Academy of Audiology 2015 May;26(5):502-8. doi: 10.3766/jaaa.14099.


AB - blagovna znamka Sonova

Avtorske pravice © 2024 Advanced Bionics AG in podružnice. Vse pravice pridržane.

Obrazec je bil uspešno oddan!

Hvala, da ste se obrnili na nas. Z veseljem vam bomo pomagali pri iskanju slušnih rešitev. Predstavnik uradnega distributerja KOOL D.O.O za Advanced Bionics vas bo kmalu poklical ali vam pisal.

Če potrebujete takojšen odgovor ali imate dodatna vprašanja, pišite na elektronski naslov olaf.kolar@yahoo.ca

Tukaj smo,da pomagamo.

Želite izvedeti več o revolucionarni tehnologiji polževega vsadka Advanced Bionics?


Pravilnik o zasebnosti podjetja AB. V podjetju AB zelo resno obravnavamo zasebnost. Vaših osebnih podatkov ne bomo nikoli prodali ali posredovali drugim podjetjem v namene trženja.SI-Form-3