Hvordan fungerer et cochlear implantat fra Advanced Bionics?

Dit barns hørenedsættelse betyder, at en del af øret ikke fungerer korrekt. Ofte kan et høreapparat kompensere for nedsættelsen ved at forstærke lydene og gøre dem lettere af høre. Men når hørenedsættelsen bliver for stort, er det muligvis ikke længere nok at forstærke lydene.

Cochlear implantater er standardbehandlingen til børn med svær til meget svær hørenedsættelse. Disse fantastiske enheder gør lyde klarere og lettere at forstå ved at omgå den beskadigede del af cochlea og sende lyd direkte til dit barns hørenerve.

Sådan skal audiogrammet forstås

Et audiogram er en illustration af dit barns hørelse. Et barn med mild til moderat hørenedsættelse (20-70 dB) kan opleve, at det er svært at høre og forstå svag tale, tale fra afstand eller selv normal tale ved korte afstande. De, der er diagnosticeret med svær til meget svær hørenedsættelse (70-90+ dB), kan kun høre høje lyde eller opfange bestemte høje lyde som vibrationer.

Din ørelæge vil finde de bedste løsninger til dit barn baseret på dit barns resultater på høretestens audiogram.

1

Advanced Bionics-mikrofonerne opfanger lyde ved åbningen af øregangen for at opnå den mest naturlige høreoplevelse.

2

Vores lydprocessor konverterer disse lydbølger til detaljerede digitale signaler.

3

Vores headpiece sender de digitale signaler til det indopererede cochlear implantat og elektrodematricen i det indre øre.

4

Elektrodematricen stimulerer hørenerven.

5

Hørenerven sender impulser til hjernen, der fortolker dem som lyde.


Livsændrende fordele ved et cochlear implantat

Et cochlear implantat er en livsforandrende beslutning, da dit barn kan:

  • Få mulighed for at udvikle normal hørelse, tale og sprogfærdigheder.
  • Være i stand til at lytte til musik, se fjernsyn og føre samtaler over telefonen.
  • Føle sig inkluderet og dermed gøre det muligt at socialisere og skabe forbindelse til venner og familie.
  • Opbygge færdigheder og selvtillid, der kan hjælpe barnet, mens det bliver ældre, går i skole og påbegynder et arbejde.

HiRes Ultra 3D cochlear implantat
ET AVANCERET COCHLEAR IMPLANTAT TIL BØRN

Vores HiRes™ Ultra 3D cochlear implantat er designet, så dit barn kan få det optimale ud af alle høreoplevelser – uanset om det er musik, lyden af verden omkring eller lærerens stemme i et larmende klasselokale.

Vores implantat sikrer tydelig tale1 og et bredere lydbillede2 og er designet til at overgå gældende industristandarder for stødresistens3, så dit barn kan nyde alle livets spændende udfordringer uden begrænsninger – både på legepladsen og sportspladsen.

1 IMPLANTAT

Dit barns implantat består af en række komponenter: elektrodematricen, elektronikpakken, kommunikationslinket og multimagnetsystemet.
 

2 ELEKTRODEMATRICE

Designet til at blive indsat i dit barns cochlea4 leverer vores elektroder 120 forskellige tonehøjder, flere end noget andet implantat, så dit barn kan forstå tale og nyde musik5.
 

3 MULTIMAGNETSYSTEM

Skaber en sikker forbindelse til det eksterne headpiece. HiRes™ Ultra 3D implantatet sørger for, at dit barn kan opleve en problemfri MR-skanning, selv de kraftige 3T-skanninger.

Nænsom for det indre øre

Det er vores højeste prioritet, at dit barn har en positiv implantation og aktivering. Derfor tilbyder vi to forskellige elektroder (HiFocus™ SlimJ og HiFocus™ Mid-Scala) som kirurger kan vælge mellem, så det afstemmes optimalt efter dit barns unikke anatomi. Begge elektroder er designet til at beskytte de fine strukturer i cochlea og dække hele lydspektret i cochlea.
 

Fremtidssikret

Dit barn vil have implantatet resten af livet, så vores implantater er designet til at følge med den teknologiske udvikling i årtier frem. Ved at opgradere dit barns processor, kan barnet nyde nye lyttefunktioner og udvidede muligheder uden at skulle ændre implantatet.
 

Problemfri MR-skanning

Ingen har lyst til at tænke på, at de kunne få brug for MR-skanninger i fremtiden. Det er derfor, at vi har tænkt på dette for dig. Vores sofistikerede Ultra 3D multimagnetsystem sikrer, at dit barn ikke vil have behov for yderligere kirurgiske indgreb før og efter en MR-undersøgelse. Så er der en bekymring mindre.


HiRes Ultra 3D er blevet hædret med MedTechs Breakthrough Award 2019 i kategorien Best Overall Medical Device (den bedste løsning inden for medicinsk udstyr).


Naída CI-lydprocessor
HØJTYDENDE TEKNOLOGI TIL EN AKTIV BARNDOM.

Vores Naída CI-lydprocessor giver unikke, banebrydende funktioner, der dokumenteret kan hjælpe dit barn til ubesværet at høre bedre i ethvert miljø, samtidig med at det giver barnet udholdenhed og fleksibilitet, så barnet kan lave det, det er bedst til – lege.

Vores tynde, lette processor er diskret og behagelig til brug hele dagen, og de ni farver giver dit barn frihed til at kunne ligne de andre eller skille sig ud, hvis det har lyst. Genopladelige batterier eller engangsbatterier gør det nemt at få strøm.

1 MIKROFONER

Dit barns cochlear implantatsystem opfanger lydene omkring barnet med en eller flere mikrofoner. CI fra Advanced Bionics har mikrofoner både foran og bag på processoren, i headpiecet og en T-Mic™ mikrofon ved åbningen af øregangen til at opfange lyde omkring dem.
 

2 LYDPROCESSOR

Vores lydprocessorer anvender branchens mest avancerede teknologi, som gør det endnu lettere for dit barn at høre. De omfatter den eneste FDA-godkendte signalbehandling, der øger taleforståeligheden ved støj.
 

3 HEADPIECE

Den behandlede lyd sendes til implantatet via headpiecet. Advanced Bionics' implantatsystemer er udstyret med det mest avancerede lydbehandlingskredsløb i verden samt fleksible programmeringsmuligheder, som giver nærmest ubegrænsede muligheder for levering af lyd.
 

Uovertruffen ydelse og lydkvalitet

Dit barn kan nyde naturlig lydkvalitet og bruge telefonen med den eneste mikrofon placeret nær åbningen af øret, så de kan høre hemmeligheder hvisket i øret og bruge høretelefoner til at nyde deres foretrukne musik. Vores avancerede teknologi sikrer, at de hører optimalt i støj og aldrig går glip af livets vigtige lyde.
 

Koordinerede og skræddersyede høreløsninger

Hold begge ører i topform med Naída CI. Det automatiske, trådløse ear-to-ear-netværk gør dit barns lydprocessorer i stand til at samarbejde med hinanden eller med andre høreapparater uden problemer. Det er let at tilpasse en løsning til dit barns specifikke hørebehov.
 

Klar hørelse uden anstrengelse under alle forhold

Naída CI tilbyder den nyeste og mest sofistikerede lydbehandling til højtydende hørelse. Vores teknologi, der kan opgraderes, er designet med ét mål for øje: At hjælpe dit barn til at høre bedst i stort set alle situationer – fra et stille bibliotek til et støjende klasselokale.

 

Flere forskellige farver

Vælg mellem flere forskellige farver, så det passer til dit barns personlighed.
*Tilgængelige farver afhænger af land. Spørg din audiolog, hvilke farver du kan vælge.


LAD OS TAGE EN SNAK

NÆSTE AFSNIT

HENVISNINGER

1.

Koch DB, Osberger MJ, Segel P, Kessler DK. (2004) HiResolution and conventional sound processing in the HiResolution Bionic Ear: using appropriate outcome measures to assess speech-recognition ability. Audiology and Neurotology, 9:214-223.

2.

Firszt JB, Koch DB, Downing M, Litvak L. (2007) Current steering creates additional pitch percepts in adult cochlear implant recipients. Otology and Neurotology, 28(5):629-636.

3.

EN 45502-2-3:2010. Active Implantable Medical Devices. Particular Requirements for Cochlear and Auditory Brainstem Implant Systems.

4.

Lenarz T, Prenzler N, Salcher R, Andreas Buechner A (2017) First experience with a new thin lateral electrode array. American Cochlear Implant Alliance, San Francisco, July 26–29, 2017.

5.

Osberger MJ, Quick A, Arnold L, Boyle P. (2010) Music benefits with HiRes Fidelity 120 sound processing.Cochlear Implants Intl 11 Suppl 1:351-354.

Formuläret har skickats in!

Tack för att du kontaktade oss med dina frågor om hörsellösningar. Du kan lita på oss: en community med audionomer och användare av cochleaimplantat. Vi hjälper dig att Hear and Be Heard™ (höras och bli hörd). En representant från Advanced Bionics tar snart kontakt med dig!

Om du behöver svar direkt eller om du har fler frågor kan du kontakta Hear@AdvancedBionics.com.

Avgiftsfritt telefonnummer:  + 46 8 121 553 08 Sverige

Vi hjälper gärna till

Vårt team består av engagerade professionella och dedikerade volontärer som  förser dig och dina nära med information, utbildning och support för att välja, få och leva med cochleaimplantat.AB:s sekretesspolicy tar din sekretess på allvar. Vi säljer eller överför aldrig dina personuppgifter till andra företag i marknadsföringssyfte.SV-Form-2


D000028633